File de pangasius la cuptor, reteta simpla si gustoasa preparata la cuptor
Ca tot suntem amatori de peste ,m-am gandit sa va prezint ultima reteta de peste gatita de mine,care e si buna de consumat fiind in post.In general prefer pastravul,dar sotul negasind pastrav la supermarket,a ales pangasius,a iesit nesperat de bun.
Pentru acasta reteta vom avea nevoie de: pangasius, usturoi, lamaie, ulei, condimente dupa gust
Ingrediente pentru File de pangasius la cuptor, reteta simpla si gustoasa preparata la cuptor:
Cum se prepara File de pangasius la cuptor, reteta simpla si gustoasa preparata la cuptor:
Incepem prin a curata pestele de grasime, il spalam cu apa rece, apoi il punem pe un servet de hartie sa se absoara apa din el. Pregatim o folie de aluminiu pe care o ungem cu ulei, ungem si pestele cu ulei si il punem pe folie. Il condimentam cu boia, rozmarin, cimbru, sare si piper, punem cate o felie de lamaie pe fiecare file, apoi stoarcem putina zeama de lamaie si adaugam bucatile de usturoi taiate in doua. Inchidem folia si dam la cuptor pt aprox 25 min la foc potrivit.
Se serveste cu ce garnitura poftiti. Noi l-am servit cu garnitura de cartofi natur, salata de varza si sos de usturoi.
Va recomandam cu drag si reteta Pangasius in Plapumioara
1
Dupa cum se observa in imagini ,eu am taiat fileurile in doua ,punand intr-o folie trei bucatele.Puteti sa le puneti si intregi.
2
Pestele se ia cu o paleta,cu grija pentru ca se rupe destul de usor.