Este o reteta festiva inspirata tot de la un bucataras;)
Pentru aluat
Umplutura:
Am pregatit aluatul:faina am pus-o intr-un lighenus de plastic,unde am facut un cuib si am presarat sarea apoi am pus oul amestecat.Laptele caldut impreuna cu drojdia le-am turnat in faina si am framantat.Am lasat sa se odihneasca 30 minute,apoi am intins jumatate din compozitie sub forma de peste(asa cum m-am priceput) si am copt-o in tava aragazului.
Fileurile de cod au stat la marinat cateva ore in uleiul de masline si condimente,apoi le-am asezat unul langa celalalt pe toata suprafata "pestisorului".Peste am pus cealalta jumatate din compozitie de aluat,tot sub forma de peste.
Am facut solzisorii cu ajutorul unui capac de la sticla de 2 l pe care l-am taiat in 4 parti egale si le-am asezat sub forma de solzi.coada am facut-o din fasii subtiri de aluat,iar ochiul din ardei rosu.
Am servit cu salata si ceapa verde!