File de cod cu sos de lamaie

de Mihaela in Peste, 25 Iun 2009 | 12711 vizualizari

 

Aroma delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 4 file de cod (cred ca merge si alt fel de peste)
  • 100 g unt
  • suc de la o lamaie
  • patrunjel uscat, busuioc
  • 3 catei de usturoi
  • sare, piper - jumatate de lingurita din fiecare sau dupa gustul fiecaruia
  • 2 lingurite lemon pepper  - o combinatie intre lamaie si piper (dar merge si fara)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu sos de lamaie:

Intr-o cratita se topeste untul. Se adauga suc de lamaie, sare, piper, patrunjel, busuioc si usturoiul pisat. Se lasa pe foc pana se ingroasa putin, cam 10 min.

Se aseaza pestele intr-o tava si se toarna 2/3 din sos peste el. Se presara deasupra cu lemon pepper. Se acopera cu o folie si se da la cuptorul preincalzit la 175C pentru 15-20 min. Eu dupa 15 min am scos folia si l-am mai lasat sa se prajeasca putin.

Cand e gata se toarna restul de sos deasupra si se serveste.

Noi l-am servit cu cartofi natur si un pahar de vin alb! :)

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu sos de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Butterfish cu legume