Figurine Curry-oase

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2010 | 5125 vizualizari

 

aperitiv usor picant

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina alba
  • 1lgt rasa de  zahar tos
  • 200 g branza
  • 1 praf de curry
  • 1 praf de piper
  • 150 g unt
  • 1 galbenus de ou(optional)pt.uns deasupra
  • 1 smoc mic de marar verde
  • chimen
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Figurine Curry-oase:

 framantam faina cu zaharul , untul si branza date pe razatoarea mare,si un smoc de marar verde ticat foarte foarte marunt, presaram  curry, piper si chimen si framantam iar.Lasam coca un pic la rece.Apoi incalzim cuptorul bine si intindem cu sucitorul o foaie, decupam mici forme cu cutitul si ne ajutam cu mana formand diverse forme :umbrelute, frunze, melci, broscute, ravase, scrisorici, paianjen,etc.Faceti ce va place.Este un aluat extraordinar de elastic, exact ca o plastilina si puteti face ce forme vreti.Rulati mici suvite, faceti mici gogoloaie in mijlocul palmei, orice forme pot iesi.Apoi coaceti in tava neusa la foc mediu pana se rumenesc.Mie imi plac mai coapte asa ca le-am lasat mai mult dar puteti sa le incercati cu o scobitoare.daca va plac mai maronii nu le ungeti cu nimic, daca va plac mai aurii le puteti unge cu un galbenus batut cu un strop de ulei.Aceste figurine crocante si sfaramicioase sunt putin picante datorita curryului si pot fi servite cu succes musafirilor adulti langa un pahar de bere rece.Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Figurine Curry-oase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

epurasha2bb 1

18.04.2010, 20:55

multumesc fetelor!Brandusa imi pare rau ca le fac cand sunt singura si nu are cine sa ma filmeze sa vezi ca in cateva secunde e gata figurina.Nu-mi ia mult serios.

marieta 1

18.04.2010, 21:11

epurasa2bb tiam admirat retetele si talentul tau extraordinar inainte de a intra pe acest site (dintr-o revista) si am avut marea placere sa te intalnesc aici!!!imi plac mult!!

epurasha2bb 1

19.04.2010, 08:40

multumesc mult pentru cuvintele frumoase!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Nuci-aperitiv cu crema de branza si verdeata