Am descoperit acest fel de mancare in vacanta noastra din Spania, regiunea Valenciana. Am indragit-o din prima clipa si pot sa spun ca imi place chiar mai mult decat paella, e mai zemoasa, textura e diferita si e extrem de usor de facut. Mi-am adus din Spania condimente, orez, paste si ulei de masline spaniol ca sa pot testa retetele asa cum trebuie.
Preparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele.
Se lasa sa se imbibe putin in arome si ulei si se adauga fondul de peste. Eu am folosit o pudra de fond si am adaugat 50 ml de vin alb la fondul de peste. Adaugam condimentele de paella si sofran, eu sunt tare mandra de sofranul meu adus din Spania
Lasam sa clocoteasca 3-4 minute si adaugam crevetii. Dupa inca 2 minute adaugam scoicile care trebuie sa stea extrem de putin pe foc, pana se deschid.
Lasa 2-3 minute la foc potrivit, acoperit cu un capac ca sa pastram aburii si aromele. Pastele au un timp de fierbere destul de rapid, 7-9 minute deci trebuie bine jonglat cu acest timp si cu ordinea ingredintelor, fructele de mare adora sa fie gatite repede, nu uitati acest lucru.
La sfarsit eu am mai adaugat putina pasta de ardei iute, imi place gustul picant in combinatie cu fructele de mare. Fideua ca si paella este o mancare stradala, deci simpla, rapida dar plina de arome si caracter. Povestea ei este fara sfarsit, o puteti face in orice combinatie de carne cu fructe de mare, de fructe de mare si chorizo, ce vreti sa simtiti si sa experimentati.
Testati reteta cu ce aveti la indemana, merita incercata. Se serveste calda cu o felie de lamaie si un vin bun, eu am optat pentru un vin spaniol, de Tarragona.
Va doresc pofta mare !