Cautam intr-o zi pe net o reteta rapida de ficatei la tigaie si am dat peste reteta Oanei "Tigaie cu ficatei"...asa am descoperit site-ul Bucataras.ro.
Ficateii de pui se spala, daca e nevoie se curata si se lasa in apa rece.
Ceapa se curata si se taie cubulete, usturoiul se curata si se piseaza, mararul se spala si se toaca marunt.
Intr-o tigaie se pune uleiul si ceapa si se caleste 2-3 minute. Se adauga ficateii, putina apa si se condimenteaza cu sare si piper. Din cand in cand se intorc ficateii de pe o parte pe alta.
Dupa ce a scazut apa se pun vinul si foile de dafin. Se lasa sa fiarba pana scade sosul, apoi se adauga usturoiul si mararul. Se amesteca bine si se ia de pe foc.
Intr-o craticioara se pun 3 linguri de ulei, se amesteca cu 2 linguri de faina si 2 catei de usturoi taiati cubulete. Se calesc 2-3 minute la foc potrivit, dupa care se adauga laptele rece. Se condimenteaza cu sare si piper, se adauga spanacul si se fierbe 5 minute amestecand continuu.