Ficat de porc prajit cu mujdei

de adnas54 in Porc, 17 Mar 2010 | 19140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. ficat de porc
  • 200 ml. lapte
  • sare, piper
  • ulei pentru prajit
  • 3- 4 catei de usturoi
  • 2-3 lg. smantana
  • Garnitura:
  • legume mexicane
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de porc prajit cu mujdei:

Ficatul se portioneaza, se sterge si se pune la fragezit in lapte pentru cca. o ora. Apoi se scoate si se tamponeaza cu hartie absorbanta. Se prajeste in uleiul incins.
Mujdeiul se face din 3-4 catei de usturoi pisat cu sare si untdelemn. Se freaca pana devine o pasta. Se adauga dupa caz iaurt, smantana sau apa. Se foloseste drept condiment la unele mâncaruri.
Pentru garnitura se poate folosii piureul, orezul, sau legumele. Eu am folosit legume mexicane din supermarket. In uleiul in care am prazit ficatul se inabuse legumele cca. 15-20 min.
Ficatul se serveste cald cu mujdei si legume.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de porc prajit cu mujdei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]