Feliile de capsuni confera o aroma deosebita prajiturii.
1.Se rade ciocolata.Untul se freca cu zaharul, sarea si vanilia.Se separa ouale.Galbenusurile se pun in compozitia de unt,unul cate unul.Se adauga faina amestecata cu cacaoa si cu praful de copt, 3 linguri lapte si ciocolata rasa.Usor se vor incorpora albusurile batute spuma.
2.Compozitia de mai sus se toarna intr-o tava unsa si infainata .Se coace in cuptor preincalzit la 175*C, timp de 25 minute.Se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca.
3.Capsunile se curata , se spala , se scurg si se taie felii.Prafurile de budinca se amesteca cu 60g. zahar si cca.1 dl. lapte rece si se amesteca bine .Restul de lapte se pune la fiert Cand clocoteste, se adauga praful de budinca dizolvat si se fierbe pana se ingroasa.Se pune la rece.Se incorporeaza smantana si se amesteca usor.
4.Se pune blatul de tort pe un fund de lemn , peste se aseaza crema de budinca racita si intarita, peste care se aranjeaza feliile de capsuni(vezi imaginea).
5.Gelatina colorata se amesteca cu restul de zahar si cu 1/2 l. apa .Se pune pe foc, amestecand mereu.Dupa ce da mai multe clocote, se ia de pe foc ,se pune sa se raceasca putin si se acopera capsunile.Prajitura se tine 2 ore la rece, in frigider.Se presara zahar praf, se taie bucati si se orneaza cu frunzulite de menta.