Fava

de anaiordan in Aperitive / Garnituri, 1 Mai 2009 | 12675 vizualizari

 

Eu o consider un preparat grecesc, deoarece am intalnit-o prima data in Grecia.

Ca gust este ceva asemanator cu fasolea, am mai gasit ceva retete cu aceasta fava, supe crema sau un fel de mancare, nu stiu ce sa va recomand pentru ca nu am incercat-o. In legatura cu valorile nutritionale, am gasit urmatoarele date, sunt luate dupa internet deoarece eu aici o cumpar varsata si nu gat aambalata pentru a vedea aceste valori: proteine 22%; grasimi 1%; hidrati de carbon 59% -substante minerale: Ca, K, Na, P -vitamine: A, B1, B2, B3 si C Mazarea galbena are valoare energetica mare (359 kcal/100 gr.), este usor laxativa si reprezinta o importanta sursa de proteine, hidrati de carbon, substante minerale si vitamine. E destul de gustoasa, sper sa va placa macar in alte combinatii decat aceasta reteta.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana fava
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri ulei de masline
  • apa
  • sare
  • 2 linguri zeama de lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fava:

Se pune fava la fiert cu o cana si jumatate de apa, poza 2 si 3. Pe parcursul fierberii se va ingrosa si va fi nevoie sa mai adaugati cam de doua-trei ori apa, un pic peste nivelul ei. In poza 4 puteti vedea cum trebuie sa arate inaintea primei adaugari de apa, iar in poza 5 inaintea adaugarii a doua oara apa.

Trebuie sa aveti grija sa mestecati in ea pentru ca altfel se lipeste, si mai cu precaredere cam dupa ce completati a doua oara cu apa deoarece se vor forma mici cocoloase care se vor lipi de cratita. Fava este fiarta atunci cand in cratita vedeti ca e sfaramata si e ca o pasta si o puteti lua in mana si se sfarama foarte usor, poza 6.

Apoi o treceti printr-o sita/strecurtaoare foarte fina pentru a pierde excesul de apa. Apoi o puneti in vasul robotului de bucatarie, sau o pasati foarte bine. Puteti pune in vasul robotului de bucatarie si jumatate din ceapa, sare, zeama de lamaie si cam 3 linguri de ulei de masline si le amestecati bine pana devin o pasta uniforma.

Nu prea are gust fara ceapa, dar puteti incerca si fara, de-asta am si recomandat sa se toace foarte bine in robot o parte din ceapa pentru a simti foarte putin ceapa (eu am o problema cu ea :D ). Poza 7.

Taiati cealalta jumatate de ceapa solzisori si o puneti in farfurie peste fava si stropiti cu un pic de ulei de masline si e numai buna de servit.
In forma finala in poza 8. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (1)

Oana 1

01.05.2009, 23:29

Foarte interesant! Cred ca e bunaaa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

Ciuperci pane cu sos de iaurt grecesc - Aperitiv delicios și rapid

pe 02.07 la 11:34

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

pe 01.07 la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

pe 01.07 la 15:43

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute de pui