Fatuş sau fatoush este o salata de paine specifica tarilor arabe.
Este aspectuoasa si foarte consistenta; este servita ca aperitiv in toate restaurantele arabe si de asemenea foarte populara in Ramadan, postul musulman.
Varianta 1
Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamiae.Se adauga semintele de rodie. Ardeii,castravetii,rosiile,ceapa verde,frunzele de salata,ridichile si frunzele de menta se taie marunt. Se adauga la paine si se amesteca; se sareaza dupa gust. Se aseaza pe un platou si se decoreaza. Se serveste ca aperitiv.
Varianta 2
Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de uleide masline pana iau o culoare aurie .
Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.
Pufta buna!