Fatuş - Salata de paine ( de post)

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Noi 2010 | 10923 vizualizari

 

Fatuş sau fatoush este o salata de paine specifica tarilor arabe.
Este aspectuoasa si foarte consistenta; este servita ca aperitiv in toate restaurantele arabe si de asemenea foarte populara in Ramadan, postul musulman.

 

INGREDIENTE

  • 2 lipii arabe
  • 3 ardei de diferite culori( verde, galben,rosu)
  • 2 castraveti
  • 2 rosii
  • 2 linguri de seminte de rodie acrisoara( optional)
  • 2-3 fire de ceapa verde
  • 2-3 frunze de salata verde
  • 3-4 ridichi mici
  • 2 linguri frunze de menta verde
  • sucul de la 2 lamai medii
  • 4 liguri ulei de masline
  • 2 linguri apa
  • sare dupa gust
  • 3 linguri ulei de masline pentru prajit painea
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fatuş - Salata de paine ( de post):

Varianta 1

Cele 2 lipii se rup in bucatele mici de cca 1,5 cm; se pun intr-un bol si se stropesc cu 2 linguri de apa, uleiul de masline si sucul de lamiae.Se adauga semintele de rodie. Ardeii,castravetii,rosiile,ceapa verde,frunzele de salata,ridichile si frunzele de menta se taie marunt. Se adauga la paine si se amesteca; se sareaza dupa gust. Se aseaza pe un platou si se decoreaza. Se serveste ca aperitiv.

Varianta 2

Cele 2 lipii arabe se taie in patratele mici de cca 1,5 cm si se prajesc in 3 linguri de uleide masline pana iau o culoare aurie .
Se procedeaza la fel ca pentru varianta 1.

Pufta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fatuş - Salata de paine ( de post)" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Caponata de vinete