Fasole verde în sos de usturoi şi roşii

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 18 Dec 2012 | 5820 vizualizari

 

Aceasta este o reţetă propusă de Jamie Oliver în revista Aller hande/ Albert Heijn Olanda. Este o rețetă simplă, dar neașteptat de gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • 200 grame de fasole verde
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 3 roșii cherry tăiate în sferturi
  • 2 linguri pastă de roșii
  • 2 căței de usturoi tăiat felii
  • câteva frunze de busuioc proaspăt
  • 1 lipie pentru servit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole verde în sos de usturoi şi roşii:

Într-o tigaie se încălzește uleiul și se sotează usturoiul 3 minute. Se adaugă roșiile, pasta de roșii și 100 de ml de apă și se fierb la foc mic 10 minute, până se îngroașă.

Fasolea se fierbe 4 minute în apă cu sare, apoi se spală sub jet de apă rece pentru a opri procesul de gătire. În acest mod, fasolea se păstrează fragedă.

După cele 10 minute necesare preparării sosului, se adaugă fasolea în tigaie, se acoperă cu sos și se gătește 4-5 minute. 

Se așează fasolea în farfurii, se adaugă frunzele de busuioc și se stropește cu puțin ulei de măsline. 

Se servește cu lipie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole verde în sos de usturoi şi roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mancare cu fasole verde