Fasole facaluita, cu sos de ceapa

de Merisor in Mancaruri de post, 22 Feb 2013 | 7446 vizualizari

 

Cred ca felul acesta de fasole este preferat de toti. Si cu niste muraturi asortate langa ea nu-ti mai trebuie altceva.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 Kg fasole alba
  • 5 cepe
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 5 l apa
  • 2-3 foi de dafin
  • un varf lingurita praf de piper
  • un varf lingurita praf de cimbru
  • sare
  • 250 gr pasta de rosii
  • 200 ml ulei
  • 1 legatura marar
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole facaluita, cu sos de ceapa:

Am spalat fasolea si am lasat-o de seara pana dimineata in apa cat sa fie acoperita.

A doua zi am scurs apa,am mai clatit si am pus-o la fiert in putina apa, tot cat sa fie acoperita, iar cand a atins punctul de fierbere am scurs apa, am clatit din nou si iar am urmat acest procedeu.

Abia la atreia apa am lasat sa fiarba definitiv. Fierbem asa in mai multe ape si fara capac pentru a se elimina toxinele.

Am tocat dou cepe, morcovii si ardeii si i-am adaugat la fasole cand aceasta a inceput sa fiarba. Am lasat la fiert la foc mediu mai mult de o ora pana cand a inceput fasolea sa se sfarame, apoi am asezonat cu condimentele si sarea si am mai lasat cateva minute pe foc.

In acest timp am curatat si pisat usturoiul si am tocat mararul.

Am scurs bine fasolea de apa si am pus-o in blender. Nu am aruncat zeama pentru ca am folosit din ea in timpul pasarii

deci am pasat bine fasolea, am mai adaugat zeama sa nu fie prea grosa si am amestecat usturoiul pisat in ea, mararul tocat si putin ulei. S-a format o pasta putin mai moale pentru ca se mai intareste pe parcurs. Am asezat pasta de fasole pe un platou si am trecut la etapa urmatoare.

Am tocat cele trei cepe ramase si le-am calit in 100 ml ulei amestecand continuu pentru a nu se lipi, iar cand ceapa s-a colorat si s-a inmuiat am adaugat pasta de rosii si am mai lasat putin pe foc. Am asezonat cu piper si sare si am rasturnat peste fasolea din platou.

Am servit alaturi de muraturi.

TIPS-URI

1

Se poate fierbe fasolea si impreuna cu ceva carne afumata: costita sau ciolan.

2

Pasta de fasole nu trebuie sa fie prea groasa intrucat la racire se ingroasa si mai mult.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole facaluita, cu sos de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pilaf cu ciuperci