Este sezonul fasolei boabe proaspete... grabiti-va sa cumparati!
Fasolea este recunoscuta ca fiind un aliment important in vederea imbunatatirii starii de sanatate. Cele mai recente orientari dietetice recomanda consumul a 3 cani de fasole pe saptamana.
Fasolea se incadreaza in doua categorii separate de alimente. Ea face parte atat din grupul legumelor, cat si din grupul "carnurilor" si alimentelor-boabe. Continutul bogat de substante nutritive o face un produs alimentar foarte sanatos. Fasolea este plina de fibre atat solubile, cat si insolubile. Ea contine chiar cea mai mare cantitate de fibre dintre toate legumele. Fibrele sunt o componenta dietetica importanta pentru sanatate. In plus, consumul de fasole ajuta si la imbunatatirea nivelului colesterolului si la reducerea riscurilor de boli cardiace. Ea nu contine colesterol sau grasimi saturate si are in general o cantitate limitata de grasimi.
(mai multe: http://www.csid.ro/diet-sport/dieta-si-nutritie/5-lucruri-pe-care-trebuie-sa-le-stii-despre-fasole-4282194/i)
Curatati fasolea.
O puneti la fiert intr-o cantitate mare de apa, timp de 30 de minutes. Aruncati apa si scurgeti fasolea.
Intre timp preparati sosul de rosii cu legume.
Spalati si curatati legumele.
Taiati ceapa si usturoiul marunt.
Puneti-le la prajit cu 2 linguri de ulei de masline.
Adaugati dovlecelul si rosia taiate cubulete.
Puneti paprika, cimbrul, sare si piper si amestecati.
Intr-un pahar mare de apa diluati cubul knorr si bulionul de rosii.
Varsati continutul peste legume, adaugati boabele de fasole scurse.
Lasati sa fiarba totul la foc mic cca 50 de minute.
Amestecati din cand in cand, adaugati apa daca trebuie si verificati boabele de fasole daca sunt fierte.
Puteti sa le serviti simple cu o mamaliga cremoasa - reteta aici.
Eu am adaugat in fasole un jambon afumat gata fiert dupa 30 de minute de fierbere. Au fiert impreuna inca 20 de minute.
Un deliciu.....serviti cald!
1
Puteti sa le serviti simple fara caene cu o mamaliga cremoasa