Fasole batuta

de ianculubita in Mancaruri de post, 19 Mar 2013 | 8680 vizualizari

 

Va recomand si reteta mea de fasole batuta.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole
  • 4 cepe
  • 1 morcov
  • 2 linguri bulion
  • 1 capatana de usturoi
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea curatata, spalata, o punem de seara la umflat; a doua zi aruncam apa si o punem la fiert cu apa rece si capac; cand boabele incep sa pocneasca, scurgem fasolea, o spalam cu apa rece, o punem din nou la fiert cu apa fierbinte, adaugam 2 cepe tocate marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici, 1 lingurita de sare si lasam sa fiarba incet foarte bine; dupa acest timp,scurgem fasolea fara sa aruncam apa, punem fasolea intr-un bol impreuna cu usturoiul curatat si pasam cu blenderul vertical; dupa aceasta operatie, mixam fasolea adaugand cate putin ulei de masline si sare daca mai e nevoie dupa care o lasam deoparte;

In acest timp, in tigaia cu ulei de floarea soarelui incins, calim restul de ceapa tocata foarte marunt, adaugam bulionul, putina sare si putin piper;

Pe o farfurie punem un disc de mamaliguta, deasupra fasolea iar peste fasole ceapa prajita. Sau punem fasolea in boluri cu ceapa deasupra si servim cu mamaliguta si muraturi sau cu paine prajita.

TIPS-URI

1

daca fasolea dupa ce este pasata,vi se pare prea groasa,mai puteti adauga zeama de la fiert

2

inainte de a adauga usturoiul,scoateti cateva linguri de fasole pasata,o frecati cu ulei,adaugati putin otet sau zeama de lamaie,putina ceapa taiata foarte marunt si ati obtinut icre de fasole,servita pe paine(delicioasa)!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 1000 lei
1499.99 lei
499.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (24)

gaby_gabytza 1

24.03.2013, 18:05

buna tare

babi5 1

07.08.2013, 21:19

ianculubita 1

09.08.2013, 17:14

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]