Fasole batuta

de Ubulika in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 8262 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
  • 1 foaie dafin
  • patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala cu presiune.

Cat fierbe fasolea calim ceapa intr`o lingura de ulei pana devine mai sticloasa ,condimentam dupa gust ,punem foaia de dafin si bulionul.Cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si pasam fasolea (sau o mixam) cu cateii de usturoi si 2 linguri de ulei.Potrivim de sare.Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.Servim cu ceapa prajita si ornam cu patrunjel.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

bubulina44 1

20.03.2012, 10:49

perfecta pentru post, trebuie sa fac si eu zilele astea

Ubulika 1

21.03.2012, 08:20

si eu vreau sa bag o tura

CretuValentina 1

05.06.2019, 17:34

buna rau

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post