Fasole batuta

de Ubulika in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 9423 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
  • 1 foaie dafin
  • patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala cu presiune.

Cat fierbe fasolea calim ceapa intr`o lingura de ulei pana devine mai sticloasa ,condimentam dupa gust ,punem foaia de dafin si bulionul.Cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si pasam fasolea (sau o mixam) cu cateii de usturoi si 2 linguri de ulei.Potrivim de sare.Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.Servim cu ceapa prajita si ornam cu patrunjel.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]