Fasole batuta

de Ubulika in Mancaruri de post, 15 Dec 2011 | 8826 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe
  • 2 morcovi
  • un pastarnac
  • 5 cepe
  • 4 catei de usturoi
  • 2 linguri de bulion
  • ulei
  • sare, piper şi boia după gust
  • 1 foaie dafin
  • patrunjel pt decor
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Spalam fasolea si o lasam la inmuiat cateva ore in apa calduta (eu o las de obicei peste noapte).O fierbem in 2-3 ape.In ultima apa punem morcovii, pastarnacul si se fierb la foc mic intr`o oala cu presiune.

Cat fierbe fasolea calim ceapa intr`o lingura de ulei pana devine mai sticloasa ,condimentam dupa gust ,punem foaia de dafin si bulionul.Cand fasolea este fiarta, scurgem o parte din apa ramasa si pasam fasolea (sau o mixam) cu cateii de usturoi si 2 linguri de ulei.Potrivim de sare.Daca este prea groasa, adaugam din zeama oprita.Servim cu ceapa prajita si ornam cu patrunjel.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

ieri la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

Prajitura cu mere, afine, banana si nuci - Reteta rapida si delicioasa

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:07

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu legume