super bune si usoare
Pastele se pun la fiert in apa cu sare si se fierb 14 minute.
Intre timp se curata ceapa si usturoiul, se taie marunt si se pun la calit in putin ulei de masline, apoi se adauga busuiocul verde maruntit si o cescuta de apa si se lasa vreo 10 minute sa fiarba domolit. Se adauga apoi tonul cu ulei cu tot si se marunteste, se amesteca bine, apoi se pune pasta de rosii si dupa caz inca putintica apa, cat sa fie destul sos. Se taie rosiile marunt si se adauga la ton, apoi se sareaza, pipereaza, se pune si oregano si, pentru un gust mai picant, putin peperoncino cu usturoi. Se lasa sa mai fiarba vreo 5 minute.
Se scurg pastele bine si se adauga peste ton, se pune si o mana de patrunjel verde tocat si se amesteca bine. Se servesc imediat, cat sunt calde, cu un pic de adaos de patrunjel deasupra .
Pofta buna!
Daca le serviti seara, merge si un vin alb, demisec. Sau merge si la amiaza?????