Falafel

de Bucatardinpasiune in Mancaruri de post, 16 Feb 2013 | 7495 vizualizari

 

Delicios in zilele de post si nu numai! Mie imi place atat de mult incat as manca aceste chiftelute de naut cu mare pofta oricand!

 

INGREDIENTE

  • 250 gr. naut,
  • 1 ceapa rosie medie,
  • 3-4 catei de usturoi,
  •  1/2 lingurita nucsoara,
  • 1/2 lingurita coriandru (eu am avut boabe si le-am strivit in mojar)
  • 1 lingurita boia iute,
  • 1 lingurita turmeric sau curcuma (multumesc nasa, te astept cu noi condimente din Franta :-) ),
  • 1/2 legatura patrunjel,
  • 1/2 cana faina,
  • 250 ml. ulei de masline,
  • sare dupa gust.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falafel:

In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de bucatarie. Eu l-am pasat si cu blander-ul pentru ai da o mai mare finete.

Am adaugat peste el ceapa si patrunjelul tocate cat mai marunt, usturoiul pisat si toate condimentele: coriandru, boia, turmeric, nucsoara si sare.

Am omogenizat bine toate ingredientele si am format mici chiftelute unele mai plate, altele mai rotunde pe care le-am trecut prin faina.

Apoi am incins bine uleiul si am rumenit chiftelutele bine pe ambele parti.Cand s-au bronzat suficient le-am scos pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.

Au fost delicioase servite in lipie, cu felii de rosie, salata verde si ardei iute.

Enjoy!

 

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Patricia Iordache 1

09.06.2013, 09:54

Azi cumpar naut si zilele viitoare fac si eu!

Bucatardinpasiune 1

09.06.2013, 11:32

Spor la treaba, Patricia! O sa fii incantata de rezultat!

Krystyan Trendy 1

28.05.2014, 13:28

bun bun

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Falafel