Delicios in zilele de post si nu numai! Mie imi place atat de mult incat as manca aceste chiftelute de naut cu mare pofta oricand!
In primul rand trebuie sa lasam nautul la inmuiat 24 ore in apa. Nu necesita fierbere, pentru ca in 24 de ore se inmoaie suficient de mult.Dupa expirarea timpului il maruntim in robotul de bucatarie. Eu l-am pasat si cu blander-ul pentru ai da o mai mare finete.
Am adaugat peste el ceapa si patrunjelul tocate cat mai marunt, usturoiul pisat si toate condimentele: coriandru, boia, turmeric, nucsoara si sare.
Am omogenizat bine toate ingredientele si am format mici chiftelute unele mai plate, altele mai rotunde pe care le-am trecut prin faina.
Apoi am incins bine uleiul si am rumenit chiftelutele bine pe ambele parti.Cand s-au bronzat suficient le-am scos pe hartie absorbanta pentru a elimina excesul de ulei.
Au fost delicioase servite in lipie, cu felii de rosie, salata verde si ardei iute.
Enjoy!