Estonian Kringel (de post)

de Georgiana78 in Prajituri, 7 Dec 2013 | 4178 vizualizari

 

Este un cozonac inedit cu o aroma de scortisoara care pe mine m-a cucerit....! Este aromat si sanatos...scortisoara are efecte bune pt raceala si imunitate...!
Reteta am transformat-o in reteta de post dupa cea de dulce....!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 500 gr faina
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 4 linguri ulei
  • coaja rasa de la jumatate de lamaie
  • 150 gr zahar
  • un varf cutit sare
  • 250 ml apa calduta
  • esenta rom
  • Umplutura:
  • 150 gr margarina
  • 8 linguri zahar
  • 4 linguri scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Estonian Kringel (de post):

Pt aluat:

- facem maiaua din drojdie cu 2 lingurite zahar si putina apa calduta pe care le amestecam si lasam la dospit 10-15 minute

- intr-un castron cernem faina, adaugam maiaua, uleiul, sarea, coaja rasa de lamaie si apa in care am topit zaharul

- framantam pana obtinem un aluat care nu se mai lipeste de maini (daca este navoie mai adaugam putina faina), apoi il lasam la dospit o ora

- dupa ce a crescut il impartim in 2 buc

- fiecare bucata o intindem intr-o foaie dreptunghiulara pe care o umgem cu umplutura obtinuta prin amestecarea ingredientelor pe toata suprafata si rulam

- taiem ruloul pe jumatate pe lung si il impletim cu taietura in sus, apoi unim capetele si formam astfel o coronita

- in acelasi mod procedam si cu a doua bucata de aluat si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-40 min in functie de cuptor

Pofta buna ...!

Daca ti-a placut reteta noastra "Estonian Kringel (de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Treccia Russa