Eclere aperitiv cu branza si jambon

de Ligia Bxl in Aperitive / Garnituri, 1 Feb 2011 | 13112 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • ptr cojile de eclere:
  • 125 mi de apa
  • 75 gr de faina
  • 2 oua
  • sare
  • 30 gr de unt
  • garnitura:
  • 150 gr de branza cu ierburi fine
  • 4 felii de jambon
  • 2 linguri de lapte
  • decor:
  • maioneza
  • ierburi fine uscate
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere aperitiv cu branza si jambon:

Prepararea cojilor de eclere:

apa se pune la fiert,apoi adaugam untul, putina sare, faina si se amesteca bine si se da de pe foc. Se pun oulale cate unul pe rand si se amesteca,se pune coca intr-un sprit si se modeleaza cojile intr-o tava cu hartie de copt. Se dau la copt sa se rumeneasca.

In timpul coacerii se face garnitura:

Se mixeaza jambonul si se amesteca cu branza, apoi se amesteca si se pun cele 2 linguri de lapte, dupa ce sau copt cojile se dau la rece,apoi se taie pe mijloc si se umplu cu garnitura de jambon si branza, se orneaza cu ce doriti, eu am ornat cu maioneza light si se servesc cu friptura salate etc.Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere aperitiv cu branza si jambon" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Pinguini