Eclere

de Pushaa in Prajituri, 19 Dec 2013 | 6103 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 oua
  • 500 gr faina
  • 500 ml apa
  • 200 ml ulei
  • Crema:
  • 3 oua
  • 250 gr zahar
  • 200 gr faina
  • 1 l lapte
  • zahar vanilat
  • 250 gr frisca lichida
  • Glazura:
  • 200 gr ciocolata
  • 100 ml frisca lichida
  • 25 gr unt
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se pun pe foc apa si uleiul. Cand fierbe se adauga faina amestecand pentru a nu se forma cocoloase. Dupa incorporarea completa a fainii se ia de pe foc compozitia si se lasa sa se raceasa. Dupa ce s-a racit se adauga ouale unul cate unul amestecand foarte bine. Aluatul se pune in tava cu ajutorul unui pos sub forma de bastonase. Cuptorul trebuie sa fie la foc iute initial iar dupa ce cresc se da focul  mic si se lasa pana se rumenesc usor deasupra.

Se scot din cuptor si dupa ce s-au racit se taiepe lateral pentru a fi introdusa crema

Crema

Se bat ouale bine apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat si batem din nou cu telul (mixerul) compozitia pana se omogenizeaza. Adaugam faina si amestecam din nou. Turmam laptele si amestecam bine. Dupa ce am incorporat toate ingredientele punem vasul pe baie de abur si lasam crema sa fiarba aproximativ 15 minute

Glazura

Se amesteca toate ingredientele si se pun pe baie de abur pana se topeste ciocolata si glazura capata o consistenta cremoasa.

Umplem eclerele cu crema si le dam prin glazura.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tiramisu cu pișcoturi de casă - Desertul care te cucerește prin gust și aromă

ieri la 10:46

Orez cu lapte - Rețeta delicioasă pentru desertul copilăriei

ieri la 10:38

Pișcoturi de casă - Rețeta simplă și ușoară

ieri la 10:32

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Eclere