Duo profiterol

de Patty in Dulciuri, 24 Iun 2016 | 2951 vizualizari

 

Caldura mare,mon cher!!!

 

INGREDIENTE

  • Coji:
  • 100ml ulei
  • 200ml apa
  • 200 gr faina
  • 4 oua
  • sare
  • Crema de vanilie:
  • 650 ml lapte
  • 3 oua
  • 225 gr zahar
  • 125 gr faina
  • 50 gr unt
  • sare
  • vanilie
  • Pentru inghetata de ciocolata:
  • 300 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 1 ciocolata 85%grasime;
  • 3 galbenusuri;
  • 3 lingurite cacao;
  • Pentru inghetata de vanilie:
  • 400 g smantana;
  • 300 ml lapte;
  • 85 g zahar;
  • 2 galbenusuri;
  • 2 oua intregi;
  • 2 pastai de vanilie;
  • Topping:
  • sos de ciocolata;
  • frisca;
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duo profiterol:

Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.

Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilia si untul. 

Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit .

Inghetata de ciocolata se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,ciocolata si cacao care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.

Inghetata de vanilie se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,oua  si pastaia de vanilie care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.


Asamblarea: 
Se face pe farfurie 1-2 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 1-2 globuri mici de inghetata de vanilie si ciocolata. Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza sos de ciocolata.

La final se pune o umbreluta sau pai decorativ pentru design.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duo profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

mirela0911 1

24.06.2016, 13:55

Foaaaarte bun!

Rocsi 1

24.06.2016, 19:45

Mmm, deliciu!

MotanLaOale 1

30.06.2016, 11:47

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec umed cu portocale si glazura de ciocolata, nuca si scortisoara