Caldura mare,mon cher!!!
Se pune la fiert apa cu uleiul si sarea,iar cand da in clocot se adauga faina amestecandu-se pana se incorporeaza. Se da la rece apoi adaugam ouale unul cate unul mixand la putere mare. Cu ajutorul posului cu sprit turnam gogosile si le coacem primele 13 min la putere mai mare iar restul de minute pana la 20 min la putere mica.
Crema se prepara astfel:amestecam ouale cu zaharul faina si 150ml lapte, separat restul de lapte se fierbe apoi se amesteca cu, compozitia si se fierbe in continuare pana ce se ingroasa. Se lasa sa se tempereze si se adauga vanilia si untul.
Cu crema obtinuta se umplu gogosile cu ajutorul unui pos cu sprit .
Inghetata de ciocolata se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,ciocolata si cacao care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.
Inghetata de vanilie se face din amestecul de lapte,smantana,galbenusuri,zahar,oua si pastaia de vanilie care se fierbe la foc mic pana se ingroasa,dupa care se pune la congelator.
Asamblarea:
Se face pe farfurie 1-2 gogosele umplute, apoi usor deasupra se adauga 1-2 globuri mici de inghetata de vanilie si ciocolata. Peste inghetata se mai pune o gogosica se decoreaza sos de ciocolata.
La final se pune o umbreluta sau pai decorativ pentru design.