Cantitatea de capsuni este cea care am folosit-o eu, ideea e ca atunci cand faceti sa puneti 1 la 1 .
Capsunile se spala se rup coditele si se pun intr-un vas in care va fierbe, apoi punem zaharul .
Se lasa asa pana cand se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat se pun la fiert la foc mic si se adauga zeama de la lamaie.La fiert se strange spuma.
Pentru dulceata se fierb in trei reprize de cate 5-7 min. Se fierb 5-7 min se lasa sa se raceasca apoi iar fierb si tot asa. Se face proba pe o farfurie se lasa sa se raceasca un pic si apoi se picura; daca stopii de dulceata raman ca roua( nu se imprastie) e gata. Se pune dulceata in borcane curate, se capseaza bine.
Pentru gem. Se lasa sa fiarba mai mult in functie de capsuni, la mine au fiert ~ 1h si 15min; am facut proba pe o farfurie am luat un pic din gem si am lasat sa se raceasca. Daca e bine legata si groasa e gata.