Am mancat anul trecut de la matusa mea din Valcea...Am cerut reteta,iar anul acesta am trecut la treaba!
Rosiile se spala bine, apoi se oparesc si se decojesc;
Se curata de seminte ( cat poti de bine!) si se taie cubulete, nu prea mici;
Se aseaza intr-o cratita cu peretii grosi;
Se adauga zaharul si lasi sa se topeasca( cca 20 min)
Pui cratita in cuptorul incalzit si o lasi 90 min;
Iei cratita din cuptor si o pui pe aragaz la foc mic pentru inca 60 minute, amestecand din cand in cand,sa nu se lipeasca; faci acest lucru,deoarece lasa foarte multa zeama si in cuptor scade greu!
Cand incepe sa se lege, adaugi romul si lasi la fiert inca 15 min;
Pui dulceata in borcane si lasi la dunst uscat;
E putin mai migaloasa si iese cantitate mica (3 borcane de 400 g),dar merita!