Nu se putea să treacă toamna să nu fac și eu o dulceață de gutui,chit că mai am de anul trecut!
Ia o cratiță cu fundul dublu .Pune apa și zahărul în cratiță și dă la foc potrivit.Fierbe siropul cât să fie bine legat.
Curăță gutuile și dovleacul de coajă.Taie-le felii subțiri ,apoi julien.
Pune gutuile și dovleacul în cratiță peste sirop .
Spumuiește din când în când.La mine n-a fost nevoie să spumuiesc,dar am spumuit siropul.
Dulceața este gata când siropul stă ca o bobiță pe o farfurie rece.
Înainte de a a fi siropul legat pune merișoarele si fructele de goji.
Lamâia se spală bine apoi se dă pe răzătoare cu coajă cu tot.
După ce ai pus lămâia mai fierbe 5 minute.
Pune dulceața fierbinte în borcanele spălate și uscate în cuptor.
1
Siropul să fie bine legat înainte de a pune gutuile și dovleacul.
2
Își vor lăsa multă zeamă.
3
Se fierbe cam 45-60 minute.