Drob de ton

de adnas54 in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2010 | 6967 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • * 2 conserve de ton in suc propiu   
  • * 300 g crema de branza   
  • * 5 linguri de suc de lamâie   
  • * 3 oua    
  • * 2 lingura amidon de porumb    
  • * sare si piper    
  • * verdeata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de ton:

Se scurge tonul din conserve si raman cca 240 gr. net. Într-un castron se pune tonul, branza, sucul de lamaie si gasbenusurile. In zeama de la ton se dizolba amidonul se se adauga peste compozitie. Se amesteca totul si se condimenteaza cu sare si piper. Albusele se bat tare si se incorporeaza cu grija in compozitie ca la sufleu.
Intr-o forma de savarina, guluf sau o forma clasica de chek, care se tapeteaza cu un pic de ulei si faina, se rastoarna compozitia de ton. Se presara putin pesmet deasupra pentru a forma o crusta.
Se da la cuptor la foc mic 30 de minute. Cand este ferma este gata..
O lasam sa se raceasca putin, apoi o rasturnam pe platou. Se poate servi cu un sos de  maioneza, ornat cu bucatele de masline tocate, verdeata sau dupa gust.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de ton" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga cu branza greceasca si parmezan la cuptor