Am vazut reteta video a Jamilei impreuna cu mama si ne-am apucat de treaba...a iesit foarte bun, si a fost apreciat de toata familia de la mic la mare!:) Multumesc frumos Jamila!:*
Pipotele si inimile spalate si curatate, le punem la fiert in apa rece cu putina sare si le lasam sa fiarba pana se inmoaie bine (aproximativ 30 de minute).
Din cand in cand luam cu o paleta spuma care se formeaza deasupra.
Intre timp calim la foc mic facateii in cele 6 linguri de ulei, pana se rumenesc usor.
Scoatem ficatetii intr-un bol si ii lasam sa se raceasca.
In acelasi ulei punem ceapa uscata taiata marunt la calit si o lasam sa se inmoaie bine.
Peste ceapa uscata adaugam apoi ceapa verde si le lasam sa se caleasca impreuna inca 2-3 minute.
Scoatem ceapa in alt bol si o lasam sa se raceasca.
Cand pipetele si inimile s-au fiert, le scurgem de apa si le lasam sa se raceasca.
Dam pipotele,inimile si facateii prin masina de tocat carne.
Intr-un vas mare punem pipotele si inimile, ficatul, ceapa calita, mararul si patrunjelul tocate fin si ouale, condimentam cu sare si piper dupa gust si amestecam total foarte bine.
Turnati compozitia intr-o tava mare de chec tapetata cu hartie de copt si putin ulei.
Nivelam frumos deasupra si dam tava la cuptorul preincalzit pana ce drobul s-a rumenit frumos si oul din compozitie s-a inchegat.
Se serveste rece, cu hrean sau mustar.
Pofta buna!