Drob de Craciun(2)

de Bucataras Medi in Mancaruri cu carne, 25 Dec 2010 | 11210 vizualizari

 

Ii spun drob de Craciun pentru ca la acesta folosesc carnaciori fata de cel de Paste care este cu oua .
Il fac de fiecare data cu ocazia Craciunului , numai ca de data asta am facut mici modificari fata de cel din anii trecuti astfel incat mi-am zis sa il postez.
Si acum va invit la o portie...................si va spun tuturor CRACIUN FERICIT!

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne porc(impanata cu grasime)
  • 1 kg ficat de porc
  • 4 bucati carnati afumati
  • boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • 5-6 catei usturoi
  • 2 cepe
  • 5 oua
  • putin ulei
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 paharel coniac
  • marar,patrunjel uscate
  • sare,piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Drob de Craciun(2):

 Ficatul se pune la fiert intr-un vas cu apa, atata cat sa il acopere.Cand incepe sa fiarba si sa se formeze spuma , cu ajutorul unei spumiere aceasta se inlatura .Cand este gata fiert se scurge de apa si se trece prin masina de tocat impreuna cu carnea de poc,usturoiul si ceapa.
Separat carnatii se taie bucati groase de circa 1-2 cm care  se rumenesc in ulei.Adaugam amestecul de mai sus si lasam la foc potrivit circa 10-15 min amestecand continuu.Luam de pe foc si  lasam sa se racoreasca  apoi  se adauga  mararul, patrunjelul , 4 oua,coniacul ,putina boia , sarea si piperul.Amestecam bine.Pentru copt eu am folosit de data aceasta un vas de yena rotund.Am uns forma cu putin ulei si am tapetat cu hartie pergament , apoi  am pus compozitia de mai sus.Pentru aspect am batut un ou ,l-am amestecat cu o lingura de pasta de tomate si am turnat peste compozitia din vasul yena.Se da la cuptor pana se rumeneste frumos si este bine facut.Se lasa sa se raceasca , se scoate din forma , se taie felii potrivite si se serveste ca aperitiv.
Va doresc pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob de Craciun(2)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

Bucataras Medi 1

27.12.2010, 21:11

Daiana, cele 4 oua intradevar se pun crude iar al cincilea (vezi ca am scris in reteta ) se bate , se amesteca cu putin bulion si se toarna peste drob inainte de al baga la cuptor.
Multumesc de urari......si tie iti doresc sarbatori cu bine!................

Bucataras Medi 1

27.12.2010, 21:12

Miuta............

Bucataras Medi 1

27.12.2010, 21:12

Multumesc Kamy................

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mancare de ficat cu rosii si ceapa verde