Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar

de Brindusa in Vita, 15 Iun 2010 | 10537 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 dovlecei
  • 500 g vita, tocata
  • 3 linguri de orez
  • 1 legatura marar
  • 2 cepe medii, tocate fin
  • 2 rosii date prin blender (sau 2 linguri pasta de tomate)
  • 5 linguri ulei
  • 4 linguri pasta de tomate
  • sare, piper dupa gust
  • apa fiarta
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar:

Pregateste dovleceii: curata-i de coaja cu aparatul special. Taie putin din varful mai subtire si, cu o lingurita sau cu aparatul de scos cotorul merelor, scoate bine toate semintele din dovlecei.

Amesteca bine carnea cu orezul, sare, piper, rosiile tocate, mararul tocat fin, ceapa tocata.

Umple dovleceii cu amestecul de carne. 

Pune dovleceii intr-o cratita incapatoare, in pozitie orizontala sau verticala
Toarna apa fiarta peste dovlecei, astfel incat sa fie acoperiti. Toarna uleiul deasupra. Pune cratita la fiert la foc mic. 
Dupa 1/2 ora de fiert, adauga pasta de tomate amestecata cu 1 cana de apa.
Lasa dovleceii la fiert, acoperiti, cam 1 ora, la foc mic. 

Serveste-i calzi cu smantana. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti cu carne de vita si marar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]