Spalam dovleceii si ii taiem in jumatate, pe lungime. Cu ajutorul unei lingurite indepartam miezul.
Intr-o oala punem apa cu sare la fiert. Cand apa incepe sa clocoteasca oparim dovleceii circa 3-4 minute, apoi cu ajutorul unei palete ii scoatem si ii lasam la scurs pana cand "confectionam" compozitia cu care urmeaza sa-i umplem.
Cu ajutorul unei furculite zdrobim branza (circa 300 g) si apoi o amestecam cu branza de vaci si smantana. Adaugam ouale pe rand, unul cate unul si amestecam de fiecare data pentru o buna omogenizare. Adaugam piper macinat si daca este cazul (dupa gust) sare. Cu aceasta crema umplem jumatatile de dovlecel. Deasupra radem branza ramasa.
Ungem cu unt o tava si asezam dovleceii in ea. Incingem cuptorul si punem tava cu dovlecei. Tinem circa 30 minute (dar asta depinde de cuptorul fiecaruia). Scoatem din cuptor, lasam sa se racoreasca si putem servi.
Se pot servi atat calzi, cat si reci. Pot fi acompaniati de smantana.