Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta

de Catalina L in Mancaruri de legume, 24 Sep 2018 | 2642 vizualizari

 

O mancare lejera, rapida de seara, sau un antreu sau puteti face tartine bruschetta pentru apéro.
Puteti inlocui branza ricotta sarata cu telemea de oaie.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/dovlecei-sotati-cu-ton-sos-de-rosii-si.html

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel frumos
  • 1 conserva de ton natur -160 g
  • 200 g de sos de rosii de casa
  • 40 g de ricotta sarata (telemea de oaie)
  • 1 ceapa salota
  • 2 catei de usturoi mici sau unul mare
  • 1/2 lingurita de paprika afumata
  • 4 felii de rosii uscate
  • 2 linguri de ulei
  • sare, piper
  • 8 masline negre
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta:

Curatati usturoiul si ceapa salota si tocati-le marunt.

Spalati si curatati dovlecelul, taiati-l in 2.

Se taie în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat. Partea centrala ramasa am taiat-o bucatele. Sarati.

Incalziti uleiul intr-o tigaie si puneti pudra de paprika.

Adaugati usturoiul, ceapa si rosiile uscate taiate bucatele. Rumeniti la foc mediu.

Puneti dovlecelul taiat si reveniti 5 minute. Puneti tonul scurs si adaugati piper (atentie la sare, branza este sarata).

Turnati sosul de rosii de casa -reteta aici , adaugati 50 ml de apa, puneti maslinele, amestecati si gatiti la foc mediu cateva minute.

Cand apa a scazut, luati de pe foc si puneti deasupra 2/3 din branza rasa. Amestecati.

Este gata ! Serviti cald si decorati cu restul de branza rasa.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei sotati, cu ton, sos de rosii si ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chiftele cu dovlecel la cuptor