Vara cand grădinile si pietele abundă de vinete si dovlecei, pregatim foarte des astfel de preparate simple si gustoase.
Se spala bine vanata si dovlecelul, se sterg cu prosoape absorbante si se taie in rondele de 5-6 mm grosime.
Se asaza pe o suprafata plana si se presara cu sare. Se lasa 3-5 minute pana se formeaza bule de apa deasupra lor, se sterg cu prosoape absorbante si se intorc pe partea cealalta. Se repeta procedeul.
Ouale se amesteca cu un praf de sare, unul de piper și 1/2 lingurita de ierburi si boia de la Delikat.
Se cerne faina pe un platou si se pune ulei la incins intr-o tigaie incapatoare.
Rondelele de vinete si dovlecei se trec prin faina, pe toate partile, apoi prin oua si se rumenesc in uleiul incins pe ambele parti.
Se scot pe prosoape absorbante, apoi se transfera pe platouri si se presara frunze rupte de busuioc si mozzarella rasa peste ele, cat sunt calde. Se acopera cu un capac sa se creeze condens si sa se topeasca mozzarella, sau se dau la microunde pentru 1-2 minute, asta in cazul in care nu mai sunt calde.
Pentru sosul de usturoi, se curata usturoiul, se piseaza in mojar presarat cu sare grunjoasa, apoi se freaca cu ulei de masline.
Se adauga supa de legume, usor calduta si patrunjel verde tocat.
Se servesc dovleceii si vinete pane cu deliciosul sos de usturoi.
1
Dovleceii si vinetele pane se prajesc la foc mediu spre mare, pentru a nu inghiti mult ulei;
2
Supa de legume se poate inlocui cu supa de pui sau cu apa;