Dovlecei pane

de Panacris in Mancaruri de legume, 10 Dec 2018 | 6419 vizualizari

 

Noh, acum nu stiu dacă e o  "Retetă româneasca", dar o stiu din fragedă copilărie! N-am adus-o până acum, că mi s-a părut banală ;) Dar printre alte discuții cu fete începătoare în bucătărie, am zis că musai să aduc această rețetă în portofoliul meu! Pentru noi, care gătim de ceva anișori, e o rețetă tare, tare simplă! Dar pentru începători, sper să fie de bun augur și să înțeleagă toți pașii! ;) 

 

INGREDIENTE

  • Dovlecei cca. 3 bucăți
  • Ouă 2 bucăți
  • Muștar clasic 2 linguri
  • Sare de mare 1 linguriță
  • Făină alba de grâu cca. 100 g
  • Pesmet auriu cca. 100 g
  • Praf de usturoi 1 lingură
  • Ulei pentru prăjit (ideal de palmier sau cocos) cca. 300 ml
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei pane:

 

Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe,  de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin făină, ou bătut și amestecul de pesmet. Se prăjesc în ulei incins pe fiecare parte.

Dupa ce s-au prajit, se scot pe un șervetel de bucătărie ca să se absoară uleiul. Dovleceii pane se servesc ca atare, calzi sau reci, sau cu diverse sosuri (smântână, usturoi, sos dulce picant cu ananas/mango!)

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei pane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pasca poloneza in 2 culori

de oanapl 8

ieri la 14:02

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Dovlecei crocanti