Dovlecei la cuptor

de Ina in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2012 | 20602 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3-4 dovlecei
  • 150 g sunca presata
  • 150 g cascaval
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • o cescuta cu smantana
  • rosii in bulion
  • marar maruntit
  • sare, piper
  • pesmet
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dovlecei la cuptor:

Dovleceii se curata de coaja, se taie rondele si se pudreaza cu sare. Se lasa deoparte 30 minute.

Un vas termorezistent se unge cu bucatele de unt si se tapeteaza cu pesmet.  Se pun dovleceii bine scursi  de zeama lasata, apoi sunca taiata cubulete, putin cascaval ras, felii de rosii  in bulion, marar, sare, piper. Repetam operatiunea cu inca un strat de dovlecei, bucati de unt , rosii, cascaval ras si condimente.  

Batem 4 oua cu o cescuta de smantana si turnam amestecul in tava, avand grija sa acopere intreaga suprafata. 

Se pune tava in cuptorul incins pentru 30-40 minute, pana ce preparatul se rumeneste frumos.

Servim fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bastonase de zucchini la cuptor