O reteta extrem de simpla in stil mediteranean...
Curatati pestele si condimentati-l cu sare, piper, stropit cu putina zeama de lamaie si 1-2 linguri ulei de masline.
Lasati-l pt 30 minute la frigider. Rosiile taiate in cuburi mari, se pun intr-un vas termorezistent(am folosit o tava de iena pt cozonac pt ca a fost un singur peste), usturoiul curatat si taiat feliute, sare, piper,2-3 linguri ulei de masline, rozmarin si se amesteca toate ingredientele.
Pestele marinat se pune peste rosii, se pune si vinul alb si se pun citeva feliute de rosii peste peste. Daca mai este necesar se mai condimenteaza putin pe deasupra cu sare, piper si cativa stropi de ulei de masline. Se da la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.
Pofta buna!!!
1
era de preferat ca rosiile sa fie de mai multe soiuri, cherry rosii, galbene...rosii dulci si bine coapte