Dip cu vanata si pasta tahini

de Adinuta in Clasice, 30 Noi 2009 | 8188 vizualizari

 

Cred ca devine tot mai evident faptul ca imi plac dip-urile, iar acesta poate fi devorat seara la un film chiar si in perioada postului, pentru ca nu contine nimic de "frupt", dar are gust delicios, ca un pacat :)

 

INGREDIENTE

  • o vanata
  • o lamaie
  • 2 catei de usturoi
  • 5-6 linguri pasta tahini
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • un pic de sare daca e cazul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dip cu vanata si pasta tahini:

 Vanata se inteapa frumos cu o furculita din loc in loc si se pune la copt in cuptorul incins. O intoarcem din cand in cand, sa nu se arda. Cand este gata, o scoatem pe o farfurie la racit. Dupa ce s-a racit aproape de tot, o taiam in doua si ii scoatem miezul.  Pe care il punem intr-un robot de bucatarie impreuna cu uleiul de masline, zeama de lamaie, 2 catei de usturoi taiati si pasta tahini. Se mixeaza bine pana devine ca o crema fina.  Este foarte bun atat cu tortilla chips, cat si cu legume taiate fasii. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dip cu vanata si pasta tahini" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Adinuta 1

26.01.2010, 16:41

Oana, ce faci? in loc sa promovezi reteta de pe site, facuta de casa, fara conservanti sau alte adaosuri (a mea adica ) tu o trimiti la market? Am vazut si eu reteta ta de baba ghaboush si cam sunt la fel, numai ca in cartea mea de dips nu scrie nimic despre provenienta. Dar aflam unii de la altii

mihaelar63 1

26.01.2010, 17:07

adinuta fii linistita ca nu am Mega image in zona , cel mai bine aprovizionat supermarket e la 50 km ,un Auchan in Targu - Mures.

Adinuta 1

26.01.2010, 17:31

Mihaela, e super simplu de facut pasta tahini asa ca sa nu regreti absenta unui supermarket urias

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de avocado