Capsunii sunt de sezon, acum este perioada in care profitam din plin de ei :). Imi place acest desert deoarece este racoros, fara coacere si poti pune ce fructe doresti. Eu am folosit capsuni si mere, o combinatie care merge de minune, insotita de biscuiti amaretti.
Prima data curatam merele de coaja, indepartam cotorul, si apoi le taiem bucatele.Intr-o tigaie punem merele impreuna cu zaharul si 2 linguri de apa si o lingura de zeama de lamaie.Lasampana se inmoaie merele , atentie sa nu se arda, daca e nevoie mai adaugam 2 linguri de apa.Cand merele sunt gata nu trebuie sa fie apoase. Le lasam sa se raceasca.Batem frisca, mascarponele il amestecam cu ajutorul unui tel sau mixer cu mierea, restul de zeama de lamaie, coaja rasa de la lamaie si zaharul bourbon.Adaugam laptele, trebuie sa aiba consistenta unei smantani groase, daca e nevoie mai adaugam 2-3 linguri lapte, apoi amestecam cu frisca. Capsunii ii taiem in jumatate sau sferturi.Intr-o cupa mai mare punem 2 linguri mascarpone, apoi 4 biscuiti sfarmati, apoi jumatate din mere si capsuni, continuam din nou cu crema de mascarpone, apoi un strat de biscuiti sfarmati nu foarte marunt, fructele ramase, iar deasupra mascarpone si biscuiti. Dam la frigider 1 ora apoi servim.
Enjoy!