Desert trandafiri cu mere

de oanapl in Mancaruri de post, 21 Mar 2017 | 3769 vizualizari

 

retete de post economice

 

INGREDIENTE

  • 400 g aluat de foietaj
  • 3 mere
  • 6 linguri zahar
  • 2 linguri scortisoara
  • zeama de la 1/2 de lamaie
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert trandafiri cu mere:

Tai merele in sferturi, le scoti cotoarele, apoi le tai felii subtiri. Le pui intr-o cratita si le acoperi cu apa. Adaugi 2 linguri de zahar si zeama de lamaie si le pui la fiert. Cand incep sa fiarba, le mai dai 2 clocote si le dai deoparte. Scoti feliile de mar pe un prosop absorbant si le lasi la racit.

Intinzi foaia de aluat de foietaj, presari zaharul ramas ( cantitatea de zahar se poate mari sau micsora, dupa preferinta) si scortisoara.

Aluatul de foietaj sa nu fie dezghetat complet, se lucreaza mai usor.
Tai fasii de aluat de 1.5 cm. Dupa ce presari zaharul pe foaia de aluat, treci de 2 ori cu sucitorul peste foaie. Zaharul se va lipi mai bine si nu se va imprastia la rulat. Pe fiecare fasie pui felii de mar, usor suprapuse, apoi rulezi cat mai strans posibil.

Fiecare rulou il asezi intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Introduci tava in cuptorul incins, la foc mediu, pana se rumenesc rulourile.

 Pudrezi cu zahar dupa ce s-au racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert trandafiri cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foietaj cu nuca si pasta de macese