Desert tort savarina reinterpretat

de MotanLaOale in Torturi, 3 Aug 2018 | 4814 vizualizari

 

"Provocarea GastroArt"

 

INGREDIENTE

  • BLAT
  • 2 oua
  • 500 g faina
  • 400 ml lapte
  • 30 g drojdie
  • 4 linguri zahar
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 6 linguri ulei
  • un praf sare
  • SIROP
  • 800 ml apa
  • 150 g zahar
  • esenta rom
  • UMPLUTURA
  • 600 ml frisca lichida
  • 400 g smantana grasa
  • 4 linguri zahar pudra
  • 2 linguri nes
  • ORNAT
  • dulceata de capsuni
  • frisca
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort savarina reinterpretat:

Se dilueaza drojdia cu putin lapte caldut.

Se adauga oul, laptele, uleiul, zaharul, zaharul vanilat, putina sare, faina si se amesteca bine.

Se obtine un aluat omogen de consistenta unei smantani.

Se lasa la dospit, la loc cald, acoperit cu un prosop, pana isi dubleaza volumul.

Cand si-a dublat volumul, se pune in forma (diametru 26 cm) unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt.

Se mai lasa la crescut 10 minute si se introduce in cuptorul preancalzit pentru 20-25 minute pana se rumeneste putin.

Se face proba cu scobitoarea.

Se lasa sa se raceasca si se scoate din forma.

Pentru sirop se fierbe apa cu zaharul 3-4 minute si se lasa la racit.

Cand este rece, se amesteca cu esenta de rom.

Blatul rece se taie in trei, se pune pe trei platouri si se insiropeaza bine, bine.

Pentru umplutura se mixeaza ingredientele pana se obtine o frisca tare. Se imparte frisca in doua castroane si in unul se pune nesul si se amesteca.

Dulceata de capsuni eu am mixat-o sa fie cremoasa.

Partea de blat de jos se unge cu un strat subtire de dulceata de capsuni.

Se pune un strat consistent de frisca cu nes si se niveleaza.

Se pune cu grija (se poate rupe) blatul urmator, se unge cu dulceata si se pune un strat consistent de frisca. Se pune si blatul superior cu grija.

Deasupra se unge cu un strat de dulceata de capsuni.

Se orneaza cu frisca dupa dorinta sau pricepere (in cazul meu).

Se pune in frigider cateva ore, de preferat de pe o zi pe alta.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort savarina reinterpretat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Taci si-nghite