Desert tort de portocale fara coacere

de nadina73 in Torturi, 15 Aug 2010 | 96620 vizualizari

 

Acest tort il dedic din tot sufletul mamei mele, MARIA din Targu-Mures, care este o bunica fericita cu doi nepoti si doua nepoate si o soacra de gasca, cum zic ginerele si nora ei :)

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 400 g zahar
  • 40 g gelatina
  • 500 ml lapte
  • 3-4 portocale
  • 1 kg frisca
  • 1 budinca vanilie
  • 2 pachete de biscuti simpli sau piscoturi
  • Decor:
  • bombonele 
  • 200 ml frisca 
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort de portocale fara coacere:

Gelatina se hidrateaza in apa rece. Se pune laptele la foc, apoi se adauga gelatina inmuiata in apa si se amesteca bine.

Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu praful de budinca, apoi se rastoarna in lapte si se amesteca bine cu un tel pana se ingroasa putin. Se adauga coaja rasa de la 2 portocale, apoi se lasa crema la racit.

Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu compozitia de mai sus racita.

Frisca se bate bine cu mixerul si se amesteca cu compozitia de mai sus.

Portocalele se taie feliute foarte, foarte fine. Crema se imparte in 3 partii egale.

Asamblare: Se ia o cratita foarte inalta rotunda (sau o tava dreptunghiulara cum va place) si se captuseste bine cu folie alimentara, apoi se pun feliute de portocale peste tot, se toarna prima parte din crema, apoi se pun doua straturi de biscuti.  Urmeaza a doua parte din crema, din nou biscuti si ultimul strat de crema, iar la final feliute de portocale. Vom avea 3 straturi de crema si doua de biscuti.

Se acopera tortul cu folie alimentara si se lasa la frigider pana a doua zi sau peste noapte.

A doua zi se rastoarna pe un platou si se scoate folia transparenta, se decoreaza cu frisca, bombonele si putina crema de vanilie.

PS: Ca sa va faceti o idee de gust, este exact crema din diplomat asa cum era pe timpuri daca va mai amintiti, o crema super, super buna cu aroma de portocala grozava!

Pare greu de facut probabil, dar e foarte usor! Sincer va spun si chiar merita, e grozav!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort de portocale fara coacere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Diplomat cu iaurt si fructe de padure