Retete festive de iarna
Blat-mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa si densa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si apa,mixam pana ce se omogenizeaza.
Cernem faina cu praful de copt,adaugam esenta,coaja rasa,amestecam cu o paleta cu miscari de jos in sus pana ce se omogenizeaza.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt,dam la cuptorul incalzit pana ce trece testul cu scobitoarea.
Lasam sa se raceasca dupa care vom taia in 4 felii.
Crema de cocos-Intr-un bol punem laptele cu nuca de cocos la hidratat(cel putin 1 ora)
Mixam mascarponele cu zaharul pudra pana ce se omogenizeaza,adaugam frisca mixata,mixam pana ce se omogenizeaza.
Stoarcem bine nuca de cocos(eu am lasat sa se scurga intr-o sita dupa am strans cu mana)
Mixam cateva secunde cat se omogenizeaza.
Crema de cirese-mixam smantana cu zaharul pana ce isi dubleaza volumul,adaugam frisca lichida si mixam pana ce devine o crema pufoasa.
Adaugam treptat sirop de cirese pana obtinem culoarea care o dorim.
Ansamblare-pe un platou asezam prima foaie de blat-insiropam(eu am insiropat cu compot de ananas)adaugam 1/2 crema de cocos,bucati de ananas-a 2 foaie de blat-1/2-insiropam- crema de cirese-ciresele fara samburi-a 3 felie de blat-insiropam -crema de nuca de cocos-ananas bucati-a 4 felie de blat-insiropam -imbracam tortul cu crema de cirese ramasa
Dam la rece 1 ora inainte sa il decoram cu ciocolata topita si cu fructe.