Desert tort 52

de Constelatialeu in Torturi, 25 Oct 2020 | 3440 vizualizari

 

Am pornit de la reteta de prajitura Bucuresti a Simonei Callas si i-am facut un tort lui Vali, La multi ani ! Mi-a dat ceva batai de cap, e cam fudul Vali asta al meu.....poate nu e cel mai aspectos tort, dar cu siguranta este foarte gustos, insiropat asa cum ii place.

 

INGREDIENTE

  • Blat - forma 26 cm
  • 8 oua
  • 12 linguri zahar
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri cacao
  • 1 plic vanilie bourbon Dr. Otker
  • Sirop
  • 400 g zahar
  • 1 l apa
  • 100 ml rom dark
  • Crema de fistic
  • 140 g albus
  • 240 g zahar
  • 240 g unt cu 80% grasime
  • colorant verde
  • esenta de fistic
  • Crema ciocolata
  • 200 g ciocolata amara Callebaut
  • 400 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • 50 ml rom dark
  • Glazura
  • Fondant
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tort 52:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu vanilia. Albusurile cu un praf de sare se mixeaza bine, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma. Se amesteca faina cu cacao, apoi se adauga in abusuri, alternand glbenusurile cu faina si cacao. Se amesteca cu miscari lente de jos in sus. Se pune compozitia in forma de tort, se da tava la cuptor, cuptorul preincalzit la 180 grade C. Este gata cand trece testul scobitorii. Se scoate din forma si se lasa la racit pana a doua zi.

Sirop: Apa cu zaharul pe foc sa fiarba, cand a dat in clocot, se opreste focul si se adauga romul. Se  lasa la racit.

Crema de fistic : Albusurile cu zaharul pe baie de foc se amesteca  cu un tel ( nu se mixeaza ) pana se topeste zaharul. Apoi se ia de pe foc si se  mixeaza bine pana ce bezeaua se raceste, se adauga colorantul si esenta de fistic, se omogenizeaza, apoi se incorporeaza untul moale.

Crema de ciocolata: Ciocolata impreuna cu smantana si zaharul pe baie de abur, se amesteca continuu pana ce ciocolata e topita, smantana nu trebuie sa atinga punctul de fierbere. Se da la rece cateva ore sau pana a doua zi cand se mixeaza bine.

Asamblare : Blatul de tort se taie in 4 parti. Se aseaza pe un platou,se insiropeaza bine, apoi se intinde o parte din crema de fistic, se aseaza a doua parte insiropata bine, se intinde o parte din crema de ciocolata, se aseaza a treia parte insiropata bine, se intinde restul de crema de fistic, apoi se aseaza ultima parte de blat insiropat bine, se imbraca tortul cu restul de crema de ciocolata. Se pune  la rece 30 min, apoi se glazureaza cu fondant.Eu am intrat in criza de timp si am cam dat-o in bara ornatul, a iesit o furtuna de fondant amestecata cu crema de fistic si ciocolata. Tipic mie, un tort haotic ca si mine.....

TIPS-URI

1

se poate renunta la fondant daca nu vreti sa fie foarte dulce, se stie ca fondantul este foarte dulce,

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tort 52" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu crema caramel