Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

de laura_n in Prajituri, 9 Iul 2018 | 4004 vizualizari

 

O reteta rapida si delicioasa de tarta cu banane, crema fina de branza si garnisita cu capsuni!
 
Abia astept tura a doua de capsuni din acest an sa pot prepara din nou aceasta tarta.

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 350 gr făină
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 ou
  • 4 lg apă rece
  • crema de brânză:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 400 ml iaurt gras
  • 6 lg lapte de cocos (atentie, din cel untos, nu bautura pe baza de cocos)
  • 100 gr zahăr pudră
  • glazură ciocolată:
  • 100 gr ciocolată
  • 100 ml smântână lichidă
  • în plus:
  • 4 -5 banane bune (nelovite sau alterate)
  • 7-8 căpșuni coapte, dulci
  • afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni:

Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos.
Se adaugă oul bătut spuma, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se imbracă în folie alimentară și se pune la frigider. Eu l-am ținut pană a doua zi.

Se pregătesc formele de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.
Aluatul se scoate de la rece, se împarte în două porții egale.
Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se asază în fiecare formă de copt, aranjând frumos și tăind surplusul de pe margine. Se presează bine.
Se inteapă fiecare aluat cu o furculită. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.

Pentru crema de brânză, se pun într-un vas pentru blender, brânza de vaci, iaurtul, zahărul și câteva linguri de lapte de cocos solid. Se pasează câteva secunde cu ajutorul blenderului, apoi se gustă, dacă se dorește mai dulce, se suplimentează cu zahăr.
Se curăță bananele, se feliază subțire. Se aranjează feliile în mod simetric pe toată suprafața tartelor, apoi se toarnă crema de brânză și se nivelează frumos. Se pun la rece.

Ciocolata și smântâna se încălzesc pe baie de aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Se lasă la temperat, apoi se transfera într-un poche și se ornează fiecare tartă.
Se decorează cu căpșuni și afine.

TIPS-URI

1

Intepati bine blatul cu o furculita, inainte de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere-aluat cu untura