Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni

de laura_n in Prajituri, 9 Iul 2018 | 3827 vizualizari

 

O reteta rapida si delicioasa de tarta cu banane, crema fina de branza si garnisita cu capsuni!
 
Abia astept tura a doua de capsuni din acest an sa pot prepara din nou aceasta tarta.

 

INGREDIENTE

  • aluat fraged:
  • 200 gr unt
  • un praf sare
  • 350 gr făină
  • 2 lg cacao neagră
  • 1 ou
  • 4 lg apă rece
  • crema de brânză:
  • 400 gr brânză de vaci
  • 400 ml iaurt gras
  • 6 lg lapte de cocos (atentie, din cel untos, nu bautura pe baza de cocos)
  • 100 gr zahăr pudră
  • glazură ciocolată:
  • 100 gr ciocolată
  • 100 ml smântână lichidă
  • în plus:
  • 4 -5 banane bune (nelovite sau alterate)
  • 7-8 căpșuni coapte, dulci
  • afine
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni:

Untul rece se taie bucatele. Se pune într-un vas, se adauga un praf de sare. Se adaugă făina cernută cu cacaua și se frămantă ușor cu mâna pană devine nisipos.
Se adaugă oul bătut spuma, se incorporează, adăugand și 3-4 linguri cu apă rece. Aluatul trebuie să iasă omogen, nelipicios și maleabil. Se imbracă în folie alimentară și se pune la frigider. Eu l-am ținut pană a doua zi.

Se pregătesc formele de copt.
Se preincalzeste cuptorul la 160 grade C.
Aluatul se scoate de la rece, se împarte în două porții egale.
Se întinde fiecare porție în strat subțire, egal, se decupează și se asază în fiecare formă de copt, aranjând frumos și tăind surplusul de pe margine. Se presează bine.
Se inteapă fiecare aluat cu o furculită. Se coc în cuptor, la 160 grade C, timp de 10-12 minute. Se scot și se lasă la temperat.

Pentru crema de brânză, se pun într-un vas pentru blender, brânza de vaci, iaurtul, zahărul și câteva linguri de lapte de cocos solid. Se pasează câteva secunde cu ajutorul blenderului, apoi se gustă, dacă se dorește mai dulce, se suplimentează cu zahăr.
Se curăță bananele, se feliază subțire. Se aranjează feliile în mod simetric pe toată suprafața tartelor, apoi se toarnă crema de brânză și se nivelează frumos. Se pun la rece.

Ciocolata și smântâna se încălzesc pe baie de aburi. Se amestecă până se topește ciocolata și se omogenizează compoziția. Se lasă la temperat, apoi se transfera într-un poche și se ornează fiecare tartă.
Se decorează cu căpșuni și afine.

TIPS-URI

1

Intepati bine blatul cu o furculita, inainte de coacere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert tarta cu banane, crema de branza si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

dantes 1

11.07.2018, 07:33

Delicioasa!

-Licurici- 1

12.07.2018, 11:46

yamiii

mihaelar63 1

02.08.2018, 14:23

Pe langa ca este tentanta ,prima intrebare este ca si a Inei )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si cirese