Desert spirale cu nuca

de anca_rm in Dulciuri, 13 Mai 2020 | 2242 vizualizari

 

In ultima vreme consumam produse lactate de capra. Este o ferma de capre la Uileacu de Munte care livreaza la domiciliu produsele. Urda este preferata noastra, dar ultima data am comandat cam multa. De aceea ca sa nu se strice am folosit-o in aluatul pe care o sa vi-l descriu mai jos. A iesit un aluat pufos si foarte gustos. Am pregatit  din el niste spirale cu nuca si merisoare,dar se pot umple cu orice.
Aluaturi de casa

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • -200 gr urda
  • -500 gr faina
  • -15 gr drojdie proaspata
  • -1 plic zahar vanilat
  • -1 varf cutit sare
  • -100 ml iaurt
  • -200 ml lapte
  • -100 gr zahar
  • -1 lingurita scortisoara macinata
  • Umplutura:
  • -200 gr nuca macinata
  • -50 gr meriosare sau stafide
  • -70 gr zahar
  • -1 ou
  • -30 ml lapte
  • Extra : 1 ou
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert spirale cu nuca:

Faina o cernem intr-un castron destul de incapator. Urda o zdrobim cu mana sau cu o furculita si o adaugam peste faina.Adaugam zaharul vanilat ,praful de sare si scortisoara macinata . Amestecam toate aceste ingredinete putin.

In mijlocul lor facem o mica adancitura unde vom turna 100 ml lapte incalzit usor in care dizolvam drojdia impreuna cu o lingura de zahar. Incepem sa framantam si adaugam pe rand zaharul ramas, iaurtul si laptele pana cand obtinem un aluat ferm care se dezlipeste de maini.

Poate mai este nevoie de putina faina sau putin lapte,in functie de consistenta aluatului vedem ce mai trebuie adaugat.

Peste marginile castronului punem o folie de plastic sau un prosop curat si il lasam la dospit 1 ora ,intr-un loc caldut pana cand isi dubleza volumul .

 

Nuca  macinata o amestecam cu zaharul,oul ,fructele uscate si laptele.Le lasam deoparte.

 

Pentru a forma spiralele cu nuca intindem aluatul in forma de dreptunghi,cu grosimea de 2,5 cm . Peste el intinde umplutura. Impartim vizual aluatul in trei partie egale pe lungimea dreptunghiului . Aducem partile laterale pana cand se unesc putin in mijloc. Apoi impaturim in jumatate ,tot pe lungime aluatul . Taiem din el fasii cam de 1,5 cm grosime , le rulam pe fiecare in parte si le asezam intr-o tava pe care am pus hartie de copt ,cu spatiu intre ele .

Le ungem cu  ou batut si le dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 40-45 minute.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot umple cu mac sau chiar cu urda sau branza

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert spirale cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert cozonac cu nutella si rahat