Retete de vara: Salam de biscuiti facut in casa, gustul copilariei
Pentru început am sfărâmat biscuiții (nu prea mărunt, îmi place să se vadă bucățelele de biscuiți).
Am pus laptele împreună cu zahărul, zahărul vanilat și esența de rom într-o oală pe foc.
După ce s-a topit zahărul, am adăugat cacaua, scorțișoara și apoi untul. Am lăsat pe foc până s-a topit untul.
Siropul cald l-am turnat apoi peste biscuiți.
Rahatul l-am tăiat bucățele și l-am amestecat cu biscuiții însiropați. Am lăsat compoziția să se odihnească circa un sfert de oră.
Cu ajutorul foliei alimentare am făcut salamurile. Mi-au ieșit 6 salamuri cu dimensiuni între 15 cm și 25 cm lungime, 5-7 cm lățime.
Am dat salamurile la frigider pentru câteva ore înainte de a tăia din ele.
Gustul salamului de biscuți făcut în casă este incomparabil cu al celui cumpărat. E mai gustos, mai cremos, e altfel.