Aluat-cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.
Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.
Dupa ce nu mai putem amesteca cu lingura, incepem sa framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.
Daca este nevoie mai adaugam lapte.acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 30 min.
Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu dulceata, presaram scortisoara si rulam.
Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm.
Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.
Batem galbenusul cu zaharul si laptele, ungem rulourile si dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumenesc frumos.
Le lasam sa se raceasca si le decoram cu glazura sau cand sunt fierbinti le pudram cu zahar pudra.
Pentur glazura amestecam zaharul pudra cu apa treptat pana ce rezulta o pasta omogena si fluida.