Desert rulouri cu dovleac si dulceata

de Lau in Dulciuri, 20 Feb 2019 | 1828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 1 kg faina
  • 2 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 50 g ulei
  • 2 linguri untura
  • 250 g piure de dovleac
  • 120 zahar pulbere green sugar(sau simplu)
  • 50 g drojdie
  • 1 varf cutit sare
  • 1 varf cutit scortisoara
  • 1 varf cutit ghimbit
  • 1 varf cutit nucusoara
  • esenta de vanilie
  • Umplut
  • dulceata de struguri sau dupa preferinta
  • scortisora
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 1 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • Decor
  • 3 lingurita cu varf zaahr pudra
  • 1 lingura apa
Portii: 25
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulouri cu dovleac si dulceata:

Aluat-cernem faina intr-un bol, facem o adancitura, adaugam zaharul, sarea, piureul de dovleac, drojdia dizolvata in laptele caldut, uleiul, untura, galbenusurile si condimente dupa gust.

Incem sa amestecam cu lingura la inceput, adaugand treptat faina de pe margine.

Dupa ce nu mai putem amesteca cu lingura, incepem sa framantam cu mana pana ce rezulta un aluat omogen si elastic.

Daca este nevoie mai adaugam lapte.acoperim cu folie alimentara si lasam la dospit 30 min.

Intindem aluatul pe masa infainata ungem cu dulceata, presaram scortisoara si rulam.

Cu ajutorul unui cutit trecut prin faina taiem felii de cca 2-3 cm.

Le asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la dospit 10 min.

Batem galbenusul cu zaharul si laptele, ungem rulourile si dam tava la cuptorul incalzit cca 40 min pana ce se rumenesc frumos.

Le lasam sa se raceasca si le decoram cu glazura sau cand sunt fierbinti le pudram cu zahar pudra.

Pentur glazura amestecam zaharul pudra cu apa treptat pana ce rezulta o pasta omogena si fluida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulouri cu dovleac si dulceata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Dovleac copt