Desert rulada tigru

de giorgi in Prajituri, 21 Noi 2011 | 104980 vizualizari

 

O rulada vesela si gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua+un albus 
  • 4 linguri de zahar
  • un plic de zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • un pliculet praf de copt
  • 1 lingurita otet sau lamaie
  • Crema de vanilie:
  • 1/2 pachet unt
  • sare
  • 700 ml lapte
  • 1 galbenus
  • 5 linguri pline cu varf de faina
  • 150 g zahar
  • un plic zahar vanilinat 
  • struguri de masa albi
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada tigru:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu praful de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat. Se adauga usor galbenusurile amestecate in prealabil cu o lingura. Se imparte in doua parti egale. In prima se pun trei linguri cu varf de faina si se amesteca cu grija de sus in jos, in a doua o lingura cu varf de faina si doua de cacao.

Consistenta celor doua trebuie sa fie la fel, adica una ca la orice pandispan. Daca ni se pare cea de cacao mai fluida mai putem adauga putina faina. Praful de copt il punem in mod egal, stins cu lamaie sau otet, in ambele compozitii.

Se pune compozitia in doua pungi si se aranjaza pe foaie de copt, fasii, ca in poza, fasii mai subtiri (ma refer la inaltime ,nu latime) decat am turnat eu (care n-am avut incredere in reteta si am pus 5 oua+un albus). Neaparat folositi foaie de copt.

Daca vrem rulada cu pandispan mai mult, cu o foaie mai groasa, folosim mai multe oua, asa cum am facut eu.

Se pune tava la cuptor, la foc mediu, pana pandispanul este gata (se testeaza cu scobitoarea). Apoi se scoate si se ruleaza ajutandu-ne de hartia de copt.

Crema de vanilie: Intr-o craticioara pe baie de aburi se pune untul cu zaharul pana se topeste, se adauga faina toata o data si se amesteca energic. Se incorporeaza laptele fierbinte putin cate putin, amestecand mereu pana devine o pasta lucioasa. Luam de pe foc, racorim putin, incorporam galbenusul si zaharul vanilinat. Mai punem foarte putin pe baie de aburi (cam un minut) si gata crema.

O intindem rapid pe foaia calda (altfel devine mai casanta), punem bucati de strugure (am mai facut alta data si cu bucati de mandarine din conserva sau cu bucati de portocale) si rulam.

Pudram usor cu zahar si ornam daca vrem cu ceva fructe ca decor. Se lasa la frigider cateva ore.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada tigru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

giorgi 1

24.11.2011, 07:37

Multumesc frumos!!!

MIUTA 1

24.11.2011, 23:38

Foarte frumos

andruska187 1

14.04.2014, 02:07

arata foarte frumos si pare foarte simpla de preparat....dar daca am inteles eu bine,crema se adauga imediat dupa ce foaia vine scoasa de la cuptor?????

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de vita la cuptor - Reteta pentru o friptura suculenta si frageda

de Caty 2

ieri la 19:36

Vinete umplute cu carne - Bune de te lingi pe degete

de laura_n 7

ieri la 15:43

Supă cremă de sparanghel și broccoli - Simplă și gustoasă

ieri la 11:22

Panna Cotta cu zmeura  - Deliciu fin si cremos

pe 30.06 la 22:09

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Amandina