Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza

de Rocsi in Prajituri, 27 Mar 2022 | 3853 vizualizari

 

Zilele trecute am vazut aceasta rulada aici si mi-a placut enorm! Cum portocalele sunt delicioase in aceasta perioada, am zis sa profit si sa pregatesc si eu acest desert. Am facut destul de repede rulada, nu are ingrediente pretentioase, iar cand am gustat din ea, mi-am dat seama ca o felie nu imi este de ajuns. O minunatie aromata, cam asta a iesit! In plus, se vede si tare frumos cand o feliati! Si daca tot suntem in luna iubirii, o puteti pregati pentru jumatatea voastra! 

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
    • 6 oua
    • 6 linguri indulcitor pulbere (sau zahar)
    • 40 ml ulei
    • 1 portocala potrivita
    • 8 linguri faina
    • 1 lingurita cu varf praf de copt
    Pentru crema:
    • 200 ml smantana pentru frisca
    • 250 gr crema de branza (hochland, almette, mascarpone, etc)
    • 2 linguri pline indulcitor pudra 1:2 (sau 4-5 linguri zahar pudra)
    • coaja rasa de portocala
    • 7 portocale mai mici
    • decoratiuni
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza:

Blatul: Separati ouale. Albusurile le bateti spuma cu un praf de sare. Adaugati indulcitorul si mixati pana obtineti o bezea ferma. Incorporati galbenusurile si mixati usor. Radeti coaja de portocala si stoarceti sucul. Sucul de portocala il amestecati cu uleiul si praful de copt, le incorporati peste oua. Cerneti faina. O adaugati treptat, amestecati cu o paleta de silicon. Puneti si coaja de portocala. Tapetati cu hartie de copt o tava de 34/36 cm. Turnati compozitia de blat, o nivelati si o bateti usor de masa, de doua ori. O introduceti in cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 20 de minute. Cand este copt blatul, il scoateti din cuptor. Il lasati 1 minut sa se racoreasca, il desprindeti de pe hartia de copt si il rulati. Il inveliti tot in hartie de copt si lasati blatul sa se raceasca.

Crema: Smantana pentru frisca, rece, o mixati pana prinde putin volum. Adaugati crema de branza, indulcitorul pudra, coaja rasa de portocala si mixati pana obtineti o crema spumoasa. Curatati portocalele de coaja, le taiati putin la capete. Desfaceti blatul rece, intindeti mai mult de jumatate din crema. Puneti pe o margine portocalele una langa alta, incepeti si rulati cat mai strans. Puneti rulada in folie si o strangeti bine. O dati la rece 3-4 ore sau peste noapte. Crema ramasa o puneti intr-un pos. Scoateti rulada de la rece si o feliati cu grija. O ornati cu crema din pos si puneti cateva decoratiuni. Este gata sa fie savurata!

Pofta buna! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert rulada cu portocale, frisca si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarte cu fructe