Am avut ca inspiratie reteta Lui Timea https://www.bucataras.ro/retete/prajitura-rasturnata-cu-piersici-78927.html.
Am schimbat fructele, un pic proportiile si modul de pregatire. Am scos cacaua si am adaugat vanilie, ca sa se simta mai bine gustul caiselor.
A fost foarte buna.
Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua.
Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat.
Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu zaharul vanilat pe toata suprafata ei.
Se asaza caisele cu pielita in sus, una langa alta, cu spatii cat mai mici intre ele.
Intr-un castron, se bat albusurile cu un praf de sare.
Se adauga zaharul, 140 g, si se mixeaza pana se intareste.
Se adauga galbenusurile amestecate cu praful de copt si se mixeaza.
Se adauga laptele si uleiul si se amesteca in continuare.
La final, se adauga faina si se omogenizeaza cu o spatula usor, sa nu se lase.
Compozitia se toarna peste caise in tava.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180 grade C, pentru 35-40 minute.
Se verifica cu scobitoarea daca este facuta.
Se rastoarna pe un platou imediat ce se scoate din cuptor si se lasa la racit.
Dupa ce se raceste, se portioneaza si se serveste.
Pofta Buna!