Stiti ca-mi plac prajiturile cu mere iar bucataria franceza este atat de bogata in acest capitol.
Dupa reteta Budinca cu mere / Flognarde aux pommes , va propun o noua specialitate din regiunea Limousin -Le Millassou .
Este o prajitura cu mere si faina de porumb. O putem gasi atat in regiunea Limousin cat si in regiunea Aquitaine.
Foarte buna si de efect , a iesit ca o prajitura magica se vad 3 straturi diferite.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/02/prajiturabudinca-cu-mere-milassou.html
Amestecati faina de grau, faina de porumb, zaharul, praful de copt cu 100 ml de lapte.
Puneti la fiert restul de lapte cu untul.
Cand da sa fiarba se ia de pe foc si se varsa treptat peste amestecul de faina.
Amestecati in continuu cu un tel.
Lasati sa se raceasca, adaugati ouale treptat, coniacul, apa de flori de portocal si amestecati din nou.
Curatati merele si taiati-le felii subtiri.
Ungeti o forma de tarta (28 cm), puneti merele si varsati deasupra compozitia pregatita.
Coaceti in cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 40 de minute.
Puteti decora cu zahar pudra.
Serviti prajitura calduta sau rece.