Am văzut această reţeta la bucătăraş lucy2002. Mi-a plăcut tare mult cum arată, aşa că am făcut-o şi eu. Este o prăjitură bună şi aromată, perfectă pentru un weekend de toamnă.
Mai întâi, pregătim toate ingredientele. Tava se tapetează cu foaie de copt, apoi se aşază în tavă jumătăţile de prune. Peste acestea se presară trei linguri cu zahăr.
Ouăle se separă. Albuşurile se bat cu zahărul şi cu un praf de sare până când se formează o bezea lucioasă, iar zahărul se dizolvă complet.
Gălbenuşurile se mixează cu uleiul, laptele şi esenţa de rom. Se adaugă făina cernută cu praful de copt peste gălbenuşuri şi se amestecă bine. Apoi, se adaugă albuşurile bătute spumă şi se amestecă cu o spatulă, cu mişcări uşoare, de jos în sus. Compoziţia obţinută se toarnă în tavă, peste prune.
Prăjitura se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C pentru 35-40 de minute. Se lasă să se răcească cinci minute, apoi prăjitura se răstoarnă pe un platou şi se îndepărtează foaia de copt. După ce se răceaşte complet, se pudrează cu zahăr şi scorţişoară.
1
Se poate face şi cu alte fructe, precum caise sau nectarine.
2
Se pot adăuga şi alte arome - coajă de lămâie sau ce vă place.
3
Prăjitura se feliază mult mai bine după ce s-a răcit.